Fundo Escuro

                                            

                         July10th, Pizza Day                                                                              10 de julho, Dia da Pizza

You may find it unbelievable but pizza is much older than you’ve ever dreamed. When we talk about pizza we think about that typical Italian delicious food, a kind of bread covered with all delicious things and cheese.

The first register we have about pizza is more than 6,000 years old. Pizza is, in fact, an evolution of the bread people used to make in ancient Israel and some Arabic countries. That flat bread made with flour and water has been popular for centuries.

In 1889 an Italian baker, Don Raffaelo Esposito, produced and sold a special kind of bread covered with olives, cheese and “torresmo” made from fried pig skin. It was a typical food for poor people because it was very cheap. In Naples it was called “pizza” since the beginning. Esposito’s fame went to king Umberto I and the queen Margherita who used to spend summer in the castle of Capodimonte. They called Raffaelo to the castle to make his famous special bread in the castle kitchen for them.
Don Raffaelo made several kinds of pizzas but the queen’s favorite was the one with Italian flag colors, white-green-red. The colors were from the spices used. Raffaelo, who was a smart business man, gave that pizza the name “Alla Margherita” to honor the queen. It became a huge success all over Italy and today it’s known all over the world.

Pizza day is celebrated since 1985 in São Paulo because in that day it ended a state contest to elect the Top Ten Pizza Recipes in July 10th. Since than it’s celebrated in July 10th, every year.

The greatest pizza eaters are USA especially in New York, and Brazil specially in São Paulo. Both cities have the biggest amount of Italian immigrants who brought the use of pizza.

In São Paulo there are about 2,000 “pizzerias” (pizza houses).

Pizza is really wonderful. Eat with pleasure and as they say in Italy “Buon Appetito”

 

Você pode achar inacreditável, mas a pizza é muito mais velha do que você jamais sonhou. Quando falamos em pizza, lembramos daquele típico prato italiano, um tipo de pão coberto com deliciosos recheios e queijo.

O primeiro registro que se tem de uma pizza tem mais de 6.000 anos. A pizza é, na verdade, uma evolução do pão que se costumava fazer na antiga Israel e alguns paises árabes. Aquele pão achatado feito com farinha e água, tem sido popular por séculos.

Em 1889 um padeiro italiano, Don Raffaelo Espósito produzia e vendia um tipo especial de pão coberto com azeitonas , queijo e torresmo. Era uma comida típica de famílias pobres por ser muito barato. Em Nápoles era chamado “pizza” desde o começo. A fama de Espósito chegou até o rei Umberto I e a rainha Margherita que passavam o verão no castelo de Capodimonte. Eles fizeram vir Don Raffaelo para que lhes preparasse seu famoso pão na cozinha do castelo.

Don Raffaelo fez diversos tipos de pizzas e o que mais agradou à rainha foi uma que mostrava, através dos elementos usados na cobertura, as cores da bandeira Italiana, branco-verde-vermelho. Sendo um comerciante esperto, Don Raffaelo batizou aquela pizza de “A la Margherita” para homenagear a rainha. Foi um enorme sucesso na Itália e até hoje é consumida no mundo todo.

O Dia da Pizza é comemorado em São Paulo desde 1985 na data do encerramento de um concurso para eleger as Dez Melhores Receitas de Pizza do Estado em 10 de julho. Desde então é comemorado todos os anos nesse dia.

Os maiores consumidores de pizza são os estados Unidos, principalmente em New York, e Brasil principalmente em São Paulo. Ambas as cidades tem a maior quantidade de imigrantes italianos que trouxeram o costume da pizza.

Em São Paulo existem cerca de 2.000 pizzarias.

Pizza é uma maravilha. Coma com prazer e como dizem na Itália 
“Buon Appetito”

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