The Hamburger
|
|
O Hamburger
|
You
probably think that the hamburger is a typical american food. Americans
often have a hamburger for a quick lunch or snack. But did you know
that the favorite american”fast food comes from many different countries? The hamburger is made of beef not ham. The idea of
chopping meat into very small pieces comes from Turkey. The name hamburger
comes from the town of Hamburg in Germany. The pickle, or pickled cucumber, comes from Eastern
Europe. It’s very popular in Poland and Russia. The word ketchup comes from China. “Ke-tsiap” is the Chinese name for a sauce made of
pickled fish and spices. The recipe for tomato ketchup is in a 1792 American
cookbook Mayonese
(*),sometimes called “mayo”, is a yellow-white
sauce made of eggs, oil, and lemon juice. It comes from the Spanish island of
Minorca ,but its name is French. Mayonese is also used as a dressing for
salads. The bun is a special kind of bread. It comes from an
English recipe, and the sesame seeds on top come from the Middle East So the “American” hamburger is a truly international meal RICHARDS,Jack C.,Interchange
intro,oxford University Press,1998.
|
|
Você
provavelmente acha que o hamburger é uma comida americana típica.
Os americanos freqüentemente comem um hambúrguer para um almoço rápido
ou um lanche. Mas você sabia que o prato rápido americano favorito
vem de muitos países diferentes? O hambúrger é feito de carne não
de presunto(*ver nota) .A idéia de cortar a carne em pedaços muito pequenos
vem da Turquia. O nome hambúrguer vem da cidade alemã de Hamburgo. O picles,ou pepino em conserva,
vem da Europa Oriental.É muito popular na Polônia e Rússia. A palavra ketchup vem da China.
Ke-tsiap” é o nome chinês para um molho feito de peixe em conserva e tempêros. A receita para ketchup de tomate está em um livro de culinária
americano de 1792. Maionese,também chamada” mayo” é
um molho amarelo-branquicento feito de ovos, óleo e suco de limão. Vem da
ilha espanhola de Minorca, mas o nome é francês.È usada também como cobertura
de saladas. O “bun” é um tipo especial de
pão. Vem de uma receita inglesa, e as sementes de gergelim em cima vem do
Oriente Médio. Assim
o hambúrguer “americano” é na verdade uma refeição internacional. |
(*) Tambem pode aparecer escrito "
mayonnaise"