Fundo Escuro

The Hamburger

 

 

O Hamburger

You probably think that the hamburger is a typical american food. Americans often have a hamburger for a quick lunch or snack. But did you know that the favorite american”fast food comes from many different countries?

The hamburger is made of beef not ham. The idea of chopping meat into very small pieces comes from Turkey. The name hamburger comes from the town of Hamburg in Germany.

The pickle, or pickled cucumber, comes from Eastern Europe. It’s very popular in Poland and Russia.

The word ketchup comes from China. 

“Ke-tsiap” is the Chinese name for a sauce made of pickled fish and spices. The recipe for tomato ketchup is in a 1792 American cookbook

Mayonese (*),sometimes called “mayo”, is a yellow-white sauce made of eggs, oil, and lemon juice. It comes from the Spanish island of Minorca ,but its name is French. Mayonese is also used as a dressing for salads.

The bun is a special kind of bread. It comes from an English recipe, and the sesame seeds on top come from the Middle East

So the “American” hamburger is a truly international meal

  RICHARDS,Jack C.,Interchange intro,oxford University Press,1998.

 

 

Você provavelmente acha que o hamburger é uma comida americana típica. Os americanos freqüentemente comem um hambúrguer para um almoço rápido ou um lanche. Mas você sabia que o prato rápido americano favorito vem de muitos países diferentes?

O hambúrger é feito de carne não de presunto(*ver nota) .A idéia de cortar a carne em pedaços muito pequenos vem da Turquia. O nome hambúrguer vem da cidade alemã de Hamburgo.

O picles,ou pepino em conserva, vem da Europa Oriental.É muito popular na Polônia e Rússia.

A palavra ketchup vem da China. Ke-tsiap” é o nome chinês para um molho feito de peixe em conserva e tempêros. A receita para ketchup de tomate está em um livro de culinária americano de 1792.

Maionese,também chamada” mayo” é um molho amarelo-branquicento feito de ovos, óleo e suco de limão. Vem da ilha espanhola de Minorca, mas o nome é francês.È usada também como cobertura de saladas.

O “bun” é um tipo especial de pão. Vem de uma receita inglesa, e as sementes de gergelim em cima vem do Oriente Médio.

Assim o hambúrguer “americano” é na verdade uma refeição internacional.

(*) Tambem pode aparecer escrito " mayonnaise" 

Nota:HAM é "presunto" em Inglês e não tem nada a ver com o nome do sanduiche.